Alles over de nieuwe iPhone 4

iPhone 4

De iPhone 4 is de nieuwste mobiele telefoon van het succesvolle merkt Apple. Op 7 juni 2010 presenteerde Steve Jobs de opvolger van de 3GS op het WWDC. Uniek was deze keer dat al erg veel informatie vooraf was uitgelekt. Gizmodo had namelijk al weken voor de officieele onthulling een iPhone 4 in handen weten te krijgen. Hierdoor doken er op verschillende plaatsen op het internet foto’s en filmpjes van deze nieuwe smartphone van Apple op. In eerste instantie waren de reacties een beetje sceptische omdat Apple altijd goed is in het bewaren van informatie tot ze het zelf onthullen, maar nu blijkt toch dat het hier om een echt prototype van de iPhone 4 ging. Al op 24 Juni zal deze 4e generatie van Apple’s smartphone in de Amerikaanse schappen liggen. De 16GB versie zal dan 199 dollar kosten en de 32GB 299 dollar (i.c.m. een abonnement). Al snel hierna, in de maand juli komt hij naar Nederland en verwachten wij de iPhone 4 in de kleuren zwart en wit aan te kunnen bieden. Hoogstwaarschijnlijk zal hij opnieuw exclusief door T-Mobile worden aangeboden maar er zijn geruchten in de markt dat ook Vodafone deze mobiele telefoon zal gaan leveren. Hieronder kunt u lezen wat u van dit toestel kunt verwachten. Refurbished toestellen van de iPhone 4 zijn beschikbaar op www.netnietnieuw.eu.

iPhone 4 vernieuwingen

De meest opvallende vernieuwingen ten opzichte van de 3GS zullen wij hieronder voor u bespreken. Steve Jobs vertelde tijdens de tijdens de WWDC dat de nieuwe iPhone 4 over meer dan 100 nieuwe functies beschikt. Dit belooft natuurlijk weer heel veel goeds.
Wat het eerste in het oog springt is natuurlijk het design. Wat op de 3GS nog van plastic was is nu vervangen voor roestvrijstaal en glas aan zowel de voor als achterzijde. Dit nieuwe design is overigens ook 24% dunner dan de vorige editie en meet hierdoor nog maar 9,3mm en is hiermee de dunste smartphone ter wereld! De roestvrijstalen behuizing is tevens ook direct de antenne, voordeel hiervan is dat het bereik wordt verbeterd. Het scherm is uiteraard een touchscreen, maar wat absoluut vernieuwend is, is de bijzonder hoge resolutie. Het 3,5 inch grote Retina scherm heeft 960 bij 640 pixels was een contrast ratio van 800:1 (dit is 4 X zoveel als op de 3GS) betekent en dus van HD kwaliteit is.

iPhone 4 Camera en FaceTime

De volgende in het oog springende verniewing is de camer aan de voorzijde van iPhone 4. Door deze camera is het mogelijk om voortaan video conversaties te voeren. Apple noemt deze functie FaceTime. Deze functie is overigens alleen mogelijk als gebruik wordt gemaakt van Wi-Fi internet. De camera aan de achterzijde is ook opnieuw verbeterd en heeft nu een kwaliteit van 5 megapixel en een LED flitser. Met deze camera kan tot 720p en 30fps worden geflimd wat HD kwaliteit betekent!  Om deze mogelijkheden software matig te ondersteunen is iMovie aan de iPhone 4 toegevoegd.

iPhone 4 hardware

Apple gebruikt altijd de beste en snelste processoren die op de markt zijn voor hun producten. Ook nu hebben ze hier niet op bezuinigd. In de iPhone 4 komt dezelfde A4 processor die in de iPad zit. Deze processor heeft een kloksnelhuid van 1GHz wat extreem snel is voor een mobiele telefoon. Hierdoor zijn alle aplicaties zeer snel te laden en is snel door de verschillende menus te navigeren. Door deze processor wordt ook het stroomverbruik verminderd waardoor de batterij langer meegaat. Met de iPhone 4 kan 7 uur gebeld worden, 6 uur 3G geinternet, 10 uur WiFi internetten, 10 uur video kijken of 40 uur muziek worden geluisterd. De maximale opslagcapaciteit is gelijk gebleven op 32GB. Revolutionair is de gyroscoop die de iPhone 4 beschikt. Als deze kapot is kan je een iPhone reparatie laten uitvoeren. De meeste mensen zal dit niet zoveel zeggen maar hiermee kunnen bewegingen over 3 assen worden detecteerd waardoor nieuwe unieke toepassingen en bijvoorbeeld games ontwikkeld kunnen worden.
Tenslotte is ook een tweede microfoon aan de mobiele telefoon toegevoegd om ruis te onderdrukken en een nog helderder stemgeluid weer te geven.

iOS4 voor iPhone 4

Het besturingssysteem waar de iPhone op draait heeft ook een nieuwe naam gekregen. Voorheen hete dit altijd iPhone OS, maar heeft nu de naam iOS4 gekregen. Een van de belangrijkste vernieuwingen hiervan is de mogelijkheid om te multitasken. Vanaf nu is het dus mogelijk om meerdere applicaties naast elkaar tegelijkertijd uit te kunnen voeren wat betekent dat je muziek kunt blijven luisteren terwijl je internet of je e-mail leest. Om bij de te houden welke verschillende toepassingen er draaien op de GSM moet simpelweg twee keer om de home button worden gedrukt voor een overzicht.