SIM

Sim only vs. traditioneel abonnement met nieuwe smartphone

Iedere keer als de nieuwe iPhone weer wordt gelanceerd, denken veel smartphonegebruikers erover na om deze gelijk aan te schaffen. Automatisch wordt er dan ook al over een abonnement nagedacht. Is de nieuwe iPhone goedkoper met een sim only abonnement of juist met een langdurig abonnement? In dit artikel leggen we het verschil uit tussen deze twee abonnementsvormen en wat de beste keus voor jou is.

Sim only abonnement met nieuw toestel

Allereerst nemen we het sim only abonnement onder de loep. Wat zijn hier de voordelen van en waar betaal je precies voor? Eigenlijk zegt het woord ‘sim only’ genoeg, je betaalt enkel voor het abonnement. Het toestel hoef je gedurende de abonnementstijd niet te betalen. Maar hoe kom je dan aan de nieuwe iPhone? Deze dien je zelf te betalen. Dit kan je online doen, maar ook in de winkel. Je moet wel in één keer een grote som geld op tafel leggen, maar dan ben je wel meteen de eigenaar van de nieuwe iPhone. Je hebt verder geen omkijken meer naar andere extra kosten die je voor het toestel moet betalen. En daarbij komt dan ook dat je voor een sim only abonnement vaak maar een paar euro per maand hoeft te betalen. Maandelijks ben je dus helemaal niet zoveel kwijt, alleen die ene keer dat je een nieuw toestel aanschaft.

Traditioneel abonnement met nieuw toestel

Aan de andere kant is er natuurlijk ook nog een traditioneel abonnement waar je langer aan vastzit. Deze abonnementsvorm is al jaren actief, maar het lijkt toch enigszins te verminderen onder de smartphonegebruikers. Dit komt veelal doordat je voor een aantal jaar moet binden aan een abonnement. Het lijkt erop dat steeds minder mensen hier zin in hebben en kiezen voor sim only. Toch blijft daar veel twijfel over, want het grote voordeel van deze abonnementsvorm is dat je dan vaak het nieuwe toestel gratis cadeau krijgt als je een langdurig abonnement afsluit. Dus mocht je net uit een abonnement komen en wil je graag een nieuw toestel hebben, zoals de nieuwe iPhone? Overweeg dan voor deze abonnementsvorm. Maandelijks betaal je iets meer, maar dan heb je wel de allernieuwste iPhone voor niets.